Фарширований перець

Список інгредієнтів

* М’ясний фарш — 400 г
* Солодкий болгарський перець — 7-10 шт
* Рис — 2-3 ст. ложки
* Ріпчаста цибуля — 1 шт
* Морква — 1 шт
* Часник — 2 зубчики
* Помідори — 1-2 шт
* Зелень петрушки і кропу — 1 пучок
* Томатна паста — 2-3 ст. ложки
* Цукор — 1/4 ч. ложки
* Сметана — 200 г
* Вода — 1-1,5 склянки
* Сіль — за смаком
* Чорний мелений перець — за смаком
* Рослинне масло — для смаження
* Сметана — для подачі

Фарширований перець: приготування

Солодкий болгарський перець помити. Акуратненько вирізати насіннєві коробочки і очистити від насіння. Обсмажити перець з додаванням масла з усіх боків і викласти на блюдо.

Для приготування начинки, рис промити і зварити до напівготовності з додаванням солі. Моркву почистити, помити і натерти на крупну тертку. Цибулю почистити, помити і подрібнити. Лук обсмажити на рослинному маслі протягом 3 хвилин. Додати моркву і смажити заважаючи, ще близько 5 хвилин.

Змішати у великій мисці м’ясний фарш, обсмажені овочі та рис. Помідори помити і натерти на тертку видаляючи шкірку, прямо в миску з фаршем. Додати 1 столову ложку томатної пасти, подрібнену зелень, подрібнений часник, сіль, цукор і перець за смаком. Все якісно перемішати. Нафарширувати перці приготовленим фаршем і щільно укласти в товстостінну каструлю.

В окремій мисці змішати залишилася томатну пасту, сметану, воду, сіль і перець. Влити отриманий соус до перцям, накрити кришкою і поставити на вогонь. Готувати протягом 40 хвилин, після чого зняти з вогню і дати настоятися ще близько 10 хвилин. Розкласти фарширований перець на порційні тарілки, полити сметаною і посипати подрібненою зеленню.

Приємного апетиту!

Leave a Reply

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *