Торт Червона шапочка

Інгредієнти
какао 2 ст.лож
2 ч. лож. пекарського порошку (соди, розпушувача)
150гр борошна
3 яйця
2 пакетики ванільного цукру
150гр + 50гр + 50гр цукру
100 гр. маргарину або масла
1 банка консервованої вишні
600 мл вершків
500 гр сиру 20%-го
2 пакетика фруктового червоного жилі
жир для форми
Спосіб приготування торту “Червона шапочка”
Вишню відкинути на друшляк, сік вишні не виливати, його пізніше використовуємо. Змішуємо 150 гр цукру, 1 пакетик ванільного цукру і масло до однорідної маси, вбиваємо туди по одному яйцю. У борошно додати розпушувач і змішати це з отриманою масою. Форму змастити жиром. 1/2 частину тіста викласти форму, в другу 1/2 частину додати какао і розподілити темне тісто зверху світлого. Обсушену вишню розподілити по всій поверхні темного тіста. Випікаємо у попередньо розігрітій духовці. При температурі 175 град. 40-45 хвилин. Після випічки корж остудити повністю. Крем: 500 мл вершків збиваємо до щільної маси. Окремо збиваємо сир і 50 гр цукру і пакетик ванільного цукру. У сирну масу додаємо збиті вершки і ще раз добре перемішуємо. Готовий корж поміщаємо на блюдо, одягаємо навколо бортик знімною форми і розподіляємо крем на корж. В холодильник на 30 хв. Сік від вишні розбавляємо водою до 400 мл. Додаємо 50 гр цукру і 2 пакетика червоного фруктового желе. Підігріваємо це на вогні, але не кип’ятіть, тільки для того щоб розчинився добре цукор і желе. Остуджуємо не більше 3 хв. Ще теплим і рідким рівномірно розподіляємо по поверхні крему, не знімаючи при цьому бортик форми. Ставимо ще раз в холодильник на 2 години. Знімаємо бортик форми. Збиваємо залишилися 100 мл вершків і кондитерським шприцом прикрашаємо торт по колу, не закриваючи при цьому “червону шапочку”. Бортик торта можна прикрасити мигдальною стружкою.

Leave a Reply

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *