Cливовий мус

Буде потрібно: 1000 г слив, 750 г цукру, трохи меленої кориці, 1 гвоздика, 1 ст.л. лимонного соку, 1 ст.л. коньяку, 1 пакетик ванільного цукру.

Спосіб приготування 1. У вимитих слив видалити кісточки. Приблизно 600 г слив подрібнити міксером до пюреобразной консистенції. 2. Решта сливи розрізати навпіл. 3. Пюре і розрізані навпіл сливи змішати з вказаними в рецепті продуктами. 4. Масу викласти в керамічний посуд. 5. Каструлю закрити кришкою, поставити в холодну духовку. Варити мус при 200 град. приблизно 3-4 години, зрідка помішуючи. Якщо маса сильно загусне, додати трохи гарячої води.