Рецепт домашньої ковбаси

Рецепт домашньої ковбаси трохи противний, т.к вам доведеться мати справу з повним виробничим циклом з приготування ковбасних виробів, але зате екологічно чистий. До речі, споживання продукту власного виробництва з цієї серії (м’ясне) в сотні разів смачніше і корисніше магазинного.

Домашні ковбаски можна довго зберігати в морозилці і в будь-який момент приготувати на багатті на пікніку. Таку ковбаску я сама робила всього 1 раз, тому віддаю перевагу купувати вже щось схоже в магазині або брати в користування у родичів у селі.

Інгредієнти:

1. Свинина 1 кг.
2. Бочок свинячий або внутрішній свинячий жир 200 гр.
3. Яловичина 1 кг.
4. Часник 100 гр.
5. Перець чорний мелений
6. Сіль
7. Коньяк 50 гр.
8. Кишки

Приготування домашньої ковбаси:

1. Кишки промити, вивернути навиворіт, ретельно вичистити, зскрібаючи слиз тупою стороною леза ножа, ще раз промити і помістити в солоний розчин, де вони можуть зберігатися до вживання. Щоб легше зіскоблювати слиз, кишки можна попередньо відмочити в солоній воді.
2. М’ясо промити, звільнити від плівок і дрібно нарізати або прокрутити через м’ясорубку з крупними гратами.
3. Сало нарізати дрібними кубиками або прокрутити через м’ясорубку.
4. Часник очистити від лушпиння і розтовкти.
5. Змішати м’ясо, сало і часник, додавши коньяк, перець і сіль.
6. Добре перемішану масу винести на холод, витримати 5-6 годин.
7. Начинити підготовленою і охолодженою сумішшю кишки.
8. Перев’язуючи кишки суворою ниткою, сформувати ковбаски необхідної довжини і згорнути їх кружком, зводячи зав’язані кінці.
9. Ковбаски проколоти вилкою в декількох місцях, укласти на деко і засмажити в духовці на середньому вогні близько 1 години.

Leave a Reply

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *