Салат “Гніздо глухаря”

Опубликовано Дек 8, 2014 в Салати | Комментарии к записи Салат “Гніздо глухаря” отключены

Салат “Гніздо глухаря”

Салат “гніздо глухаря” — один з багатьох нових оригінальних салатів. Називається він так тому, що оформляється у вигляді пташиного гнізда. До його складу входять звичайні і поширені продукти. Особливість салату в тому, що картопля, що входить в нього, треба смажити. Тому салат набуває додаткової калорійність. Але, що поробиш, салати традиційно готуються російськими господинями для святкового застілля завжди відрізняються ситністю і калорійністю. У них зазвичай багато м’яса і майонезу. Мариновані гриби для цього салату підійдуть будь-які, але я віддаю перевагу шампіньйони. Якщо ви готуєте салат до приходу гостей, то кількість “глухариних яєць”, викладених зверху салату, має відповідати кількості Ваших гостей, щоб нікого не обділити.

Інгредієнти

1. ковбаса або м’ясо — 300 г
2. мариновані гриби — 200 г
3. картопля — 3-4 шт.
4. яйце — 4-5 шт.
5. цибуля ріпчаста 1 шт.
6. плавлені сирки 2 шт.
7. часник — 1-2 зубчики
8. волоські горіхи — 50 г
9. майонез, зелень

Рецепт приготування салату “Гніздо глухаря”

1. Картоплю очистити, порізати тонкою соломкою і обсмажити на рослинному маслі.
2. Яйця відварити і подрібнити.
3. Ріпчасту цибулю дрібно порізати.
4. Ковбасу або м’ясо порізати маленькими кубиками.
5. Змішати яйця, подрібнені мариновані гриби, ріпчасту цибулю, ковбасу або м’ясо і частина смаженої картоплі. Решта картоплю залишити для прикраси салату.
6. Заправити салат майонезом і викласти на блюдо у вигляді гнізда. Зверху по краяхвикласти залишився смажену картоплю.
7. Плавлені сирки розім’яти виделкою, додати до них подрібнений часник і дрібнопорізану зелень.
8. Грецькі горіхи змолоти.