Голубці

Інгредієнти:

капуста — 1 качан
м’ясний фарш — 500 г
рис — 1 / 2 склянки
ріпчаста цибуля — 1 шт
морква — 1 шт
томатна паста — 2 ст. ложки
часник — 2-3 зубчики
зелень петрушки — за смаком
томатна паста — 2 ст. ложки
сметана — 4 ст. ложки
м’ясний бульйон — 500 мл
сіль — за смаком
чорний мелений перець — за смаком
рослинне масло — для смаження
Спосіб приготування голубців:

Великий качан капусти помити і розібрати на листя. Відварити капустяне листя в підсоленій воді протягом 2-4 хвилин. Потім за допомогою гострого ножа акуратно зрізати потовщену частину листя.

Рис відварити в підсоленій воді майже до готовності. Відкинути на сито і добре промити.

Цибулину очистити від лушпиння та дрібно нарізати. Моркву почистити і натерти на дрібній тертці. Обсмажити цибулю і моркву на рослинному маслі до красивого золотистого кольору.

Зелень петрушки помити, обсушити за допомогою паперового рушника або серветки і подрібнити. Часник почистити і пропустити через часниковий прес.

Поєднати в глибокій мисці разом м’ясний фарш, рис, обсмажені овочі, 2 ст. ложки томатної пасти і часник. Додати сіль за смаком і чорний мелений перець. Потім ретельно перемішати.

На кожен капустяний лист викласти по 2 столові ложки підготовленого фаршу. Згорнути кожен лист у формі «конвертика».

Підготовлені таким чином голубці обсмажити з обох боків на олії. Потім перекласти в глибоку форму для запікання.

Для приготування соусу потрібно з’єднати 2 ст. ложки томатної пасти зі сметаною. Перемішати до однорідності і додати м’ясний бульйон.

Залити голубці приготованим соусом і тушкувати в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 40 хвилин. Потім духовку вимкнути, а голубцям дати настоятися протягом 5 хвилин.

При подачі голубці викласти на тарілку полити сметаною і посипати дрібно нарізаною зеленню.

Смачного!

Leave a Reply

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *