Вівсяне печиво

04 Май 2011, Від автора: admin

Вівсяне печиво

Вівсяне печиво корисне - за своєю поживністю та вітамінному складу воно не поступається геркулесу. Ласощі можна подавати до сніданку або підкріпитися їм між прийомами їжі, а також дати дитині з собою в школу.

Щоб приготувати вівсяне печиво (60 штук), Вам буде потрібно:

* 400 г вершкового масла (або маргарину)
* 300 г цукру
* 4 яйця
* 3 склянки подрібнених вівсяних пластівців
* 4 ч. л. розпушувача (або 2 ч. л. гашеного соди)
* 400 г борошна
* За бажанням, в тісто можна додати родзинки, горіхи або курагу.

Як готувати вівсяне печиво

1. Масло розітріть з цукром.

2. Додайте яйця, вівсяні пластівці, розпушувач, ретельно перемішуючи масу після додавання кожного інгредієнта.

3. Замісити не дуже круте тісто, накрийте його плівкою і поставте в холодильник на 1 годину, щоб пластівці набрякли і розм’якшилися.

4. Сформуйте мокрими руками печиво, враховуючи, що після випічки воно збільшиться в 2 рази. Укласти на деко, змащене маслом або застелений папером для випічки.

5. Випікайте вівсяне печиво в духовці при температурі 180 градусів близько 20 хвилин.

6. Подавайте  до чаю або вживайте з молоком.

Коментарі закриті.