Продукти на торт “Свіжість”: 8 великих або 10 середніх яєць, 2 ст. цукру, 2 ст. борошна, 0.5 ст. повидла або варення червоного кольору. Для просочення: 1 ст. води, 0.5 ст. цукру, сік 1 лимона, сік одного апельсина. Для желе: 2 стіл. лож. желатину, 1 лимон, 1 апельсин, 2 ст. рідини (в 1.5 склянки води додати сік лимона і апельсина)Прикраса: 1 лимон, 1 апельсин або 2 мандарина, яблуко, вишні, мармелад або журавлина.
Спекти 2 круглих бісквіта, для чого збити 4-5 білків і поступово додаючи ст. цукру, дрібного, збивати до розчинення цукру, потім по одному збивати жовтки, поступово додати ст. борошна (краще зробити суміш: 1 ст. манки, 1 стол. лож. дрібно просіяних сухарів, решта — борошно) Тісто до густоти сметани. Всі повторити для 2 бісквіта. Дно форми на торт застелити пергаментом або калькою, рясно змастити жиром, поставити в гарячу духовку. Піч при Т = 180 град. 20 хв. Перший бісквіт перевернути, остудити і просочити, змастити варенням або повидлом, накрити 2-м і теж просочити. Прикрасити торт Свіжість фруктами, залити желе, боки обсипати крихтою.