Список інгредієнтів
борошно — 700 г
свіжі дріжджі — 25-30 г
вода — 300-350 мл
сіль — 1 ч. ложка
оливкова олія — 1-2 ст. ложки
оливкова олія — для змазування дека
Спосіб приготування домашнього хліба
Свіжі дріжджі розвести в теплій воді, додати сіль і оливкове масло. Все перемішати, всипати просіяне борошно і замісити гладке, еластичне і не липнуче до рук тісто.
Приготоване тісто місити протягом 5 хвилин, після чого сформувати в кулю, покласти в миску і накривши рушником, залишити в теплому місці для збільшення в об’ємі в два рази.
Після чого тісто обмять і залишити ще на 20-30 хвилин. Коли тісто підніметься його потрібно обминути і сформувати коровай. Викласти на змащений олією лист і залишити для вистоювання ще на 20 хвилин.
Після закінчення часу поставити хліб у добре розігріту духовку і випікати протягом 50-60 хвилин при температурі 180 градусів, до утворення апетитною рум’яної скоринки.
Смачний домашній хліб готовий!