Як вибирати алмазні диски для різання бетону?

Опубликовано Окт 11, 2021 в Корисні знання, Послуги | Комментарии к записи Як вибирати алмазні диски для різання бетону? отключены

Як вибирати алмазні диски для різання бетону?

Будівельні роботи з бетоном можуть бути найрізноманітнішими.

Ось різання бетону, наприклад, є дуже популярним методом. З її допомогою виконуються отвори для вікон або дверей, а також спеціальні ніші, де потім можна прокласти електричний кабель та інші комунікації. Незважаючи на те, що подібна технологія демонтажу бетонних конструкцій не здається занадто складною, для її виконання знадобиться мати досвід і володіти певними навичками.

Зазвичай, при різанні бетону використовуються болгарки (шліфувальні машинки кутового типу), які комплектуються алмазним диском. Для більш тендітних матеріалів наявність алмазного диска не так важливо, як при роботі з міцним бетоном. Проте, перш ніж приступати до роботи потрібно підібрати оптимальний тип диска і робочого інструмента. Такий фактор, як якість бетону грає серйозну роль при виборі обладнання і при формуванні ціни різання бетону в Києві. У порівнянні зі свіжим бетоном, старі його варіанти мають більш тверду структуру. Тому для них потрібно купити алмазні диски типу «Турбо» з хвильовим корпусом. Подібний варіант різака здатний впоратися навіть із залізною арматурою.

Бетон часто складається з різних наповнювачів, які формують його структуру і визначають характеристики. Це має велике значення при виборі інструменту для різання бетону в Києві (див. сайт rezkabetona.com.ua). Наприклад, скельний пісок більш крихкий в порівнянні з річковим, а у випадку з кварцом або базальтом потрібно купити запасні диски, так як кромка може легко притупитися. При наявності гравію в складі бетону потрібно буде знизити швидкість болгарки і скористатися дисками для різання залізобетону з м’якою сегментной зв’язкою. Потужність болгарки теж має значення при виборі алмазного диска, так як більш потужне обладнання буде потрібно оснастити більш якісної і міцної насадкою.