Який сервер потрібний для популярного сайту рецептів?

Опубликовано Ноя 25, 2022 в Корисні знання, Послуги | Комментарии к записи Який сервер потрібний для популярного сайту рецептів? отключены

Який сервер потрібний для популярного сайту рецептів?

Вибір надійного, що заслуговує на довіру веб-сервера для вашого кулінарного блогу на базі WordPress — одне з найважливіших рішень, які вам належить прийняти як кулінарний блогер.

Рішення про купівлю сервера дуже впливає на, що легко упускаються з уваги, але основні елементи вашого сайту з кулінарними рецептами, включаючи безпеку, швидкість роботи сайту, кількість одночасних користувачів сайту і багато іншого.

Загалом, для розміщення сайту з кулінарними рецептами, існує декілька різних видів хостингу, розмістити сайт можна такими шляхами:

— замовивши віртуальний хостинг;

— орендувавши віртуальний сервер (при чому орендувати сервер можна як за кордоном для іноземної аудиторії, так і купити віртуальний сервер в Україні);

сайт рецептів з орендованим віртуальним сервером

— Взявши в оренду повноцінний фізичний сервер.

Часто всі три види хостингу можна легко порівняти та купити в одного хостингового провайдера, такого як Гіперхост, але іноді зустрічаються і провайдери, які продають тільки віртуальний хостинг, або ж тільки віртуальні VPS/VDS, тому варто при виборі відразу звернути на це увагу, оскільки якщо проект переросте свій тип хостингу, переїхати на інший у хостера, який має з послуг лише віртуальний хостинг, буде дуже проблематично.

Розглянемо кожен вид послуг більш детально, щоб підібрати хостинговий сервер для вашого сайту рецептів.

Віртуальний хостинг. При використанні загального хостингу вартість послуги зазвичай є найнижчою (порівнюючи з іншими видами хостингу), оскільки ви використовуєте ресурси сервера спільно з іншими сайтами на цьому сервері. Такий підхід дозволяє знизити ціну послуги, але часто це відбувається за рахунок інших речей, наприклад, швидкості роботи сайту або кількості відвідувачів, які можуть одночасно відкрити ваш кулінарний блог. Для кулінарних блогерів-початківців хостинг із загальними послугами — хороший варіант для початку роботи. Однак блог з високим трафіком або блог про їжу, що швидко розвивається, вимагатиме дорожчого хостингу через підвищене навантаження.

дата центр з фізичними серверами хостеру

Послуга оренди віртуального сервера — це крок уперед у порівнянні з віртуальним хостингом, при якому ви отримуєте віртуальну частину сервера у своє розпорядження, а не поділіть спільні ресурси з іншими сайтами. При використанні віртуального приватного сервера у вас більше адміністративної свободи та контролю, ніж при віртуальному хостингу, але для того, щоб максимально використовувати цю свободу, необхідно мати навички розробника.

Оренда виділеного сервера — найдорожчий варіант хостингу. Але, при цьому, у своє розпорядження ви отримуєте цілий виділений сервер, ресурсами якого розпоряджатиметеся тільки ви і отримаєте найвищу швидкодію свого кулінарного сайту. Переваги такого хостингу – висока продуктивність, відмінний час роботи, безпека та маса свободи та контролю, але за це доводиться платити. Такий тип послуг підійде для відомих сайтів з кулінарними рецептами, які щодня обробляють десятки тисяч трафіку.