
Досить часто в кондитерському мистецтві використовуються желейні начинки для приготування рулетів, тістечок, тортів та інших десертів. Але для приготування такого типу начинки необхідно правильно вибрати загусник і агар-агар є дуже привабливим варіантом.
Чи можна замовити агар-агар для приготування желейних начинок та замінити їм желатин, який традиційніше використовується для цих цілей. Купити агар-агар у Києві можна у різних магазинах. Він дуже доступний за ціною і є натуральним рослинним загусником. Отримують його з червоних і бурих водоростей і на відміну від желатину, агар-агар повністю веганський склад. До того ж його желюючі властивості більш ніж у 10 разів сильніші, ніж у желатину.
Важливо не тільки купити агар-агар на сайті Karamelia.com.ua, але і правильно його приготувати. Справа в тому, що він жэліруется при більш високих температурах. Навіть за кімнатної температури він залишається стабільним. Після нагрівання він не тане. Тобто його зручно використовувати у тих десертах, які піддаються тепловій обробці. Чи можна замовити агар-агар для виготовлення желейних начинок? Властивості агар-агар та ціна відмінно підходять для приготування желейних начинок. Але слід правильно розрахувати пропорції.

Справа в тому, що цей желюючий інгредієнт у кілька разів сильніший за желатин і зазвичай всього 2 грами агар-агар достатньо на 100 мл рідини. Залежно від того, яку саме густину ви хочете досягти. До того ж техніка приготування агар-агар дещо інша. Якщо желатин просто замочують у холодній воді, агар-агар повинен бути проварений в рідині протягом 1-2 хвилин. Тоді він повністю розчиниться та його желюючі властивості активізуються.
Враховуйте також сумісність агар-агар з іншими інгредієнтами. У більшості випадків не виникає проблем із сумісністю, але є деякі винятки. При використанні кислих соків спостерігається зниження здатностей, що желюють, тому варто збільшити концентрацію агар-агар. Цей компонент, що желює, створює більш щільну і пружну текстуру. Якщо ви прагнете більш м’якої та талею, що тане в роті, то краще комбінувати його з пектином або зменшити дозування самого желюючого інгредієнта.
Загалом же ціна агар-агар та його желюючі властивості дозволяють використовувати цей інгредієнт для приготування різних желейних начинок. Якщо ви шукаєте рослинний аналог желатину, це ідеальний варіант. Але враховуйте властивості та ключові особливості цього компонента. При дотриманні пропорцій та техніки приготування ви зможете створити смачну, стабільну та привабливу желейну начинку для своїх десертів.