Гарячий спосіб засолювання грибів

Гриби миють холодною водою, валуї вимочують 3 дні. На 1 кілограм грибів беруть 1/2 склянки води, воду кип’ятять у каструлі, сиплють туди 2 столові ложки солі, в киплячий розсіл опускають гриби. Варять їх, помішуючи ложкою, піну знімають шумівкою, потім кладуть листочок лаврового листа, 3 горошини чорного перцю, 3 гвоздічінку, 5 г кропу, 2 листики чорної смородини, інші приправи за смаком. З моменту закипання до готовності грибів потрібно від 15 до 25 хвилин. Як тільки гриби почали сідати на дно, а розсіл став прозорим, соління готове. Гриби також зберігають під вантажем в погребі. Через 1/2 місяці їх можна вживати в їжу.

Leave a Reply

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *