Інгредієнти для куліша:
пшоно — 1 стакан
сало — 150 г
ріпчаста цибуля — 1 шт
морква — 1 / 2 шт
картоплю — 1-2 шт
розтерте сало з часником — 2-3 ст. ложки
зелень петрушки — за смаком
сіль — за смаком
чорний мелений перець — за смакомСпосіб приготування куліша:
Пшоно перебрати, промити, викласти в каструлю з киплячою водою, додати туди акуратно нарізану картоплю та шкірку сала. Посолити за смаком, накрити кришкою, варити на повільному вогні протягом 20-25 хвилин.
Сало без шкірки дрібно нарізати, викласти на розігріту сковороду, обсмажити, витаплівая жир. Потім викинути шкварки.
Ріпчасту цибулю дрібно нашаткувати, моркву очистити і потерти на крупній тертці, пасерувати на сковороді з витоплені жиром.
Пасеровані овочі додати до пшону, витримати на слабкому вогні 15-20 хвилин.
Після закінчення варіння додати сіль, перець за смаком.
Трохи сала розтовкти в ступі з часником, додати в каструлю, закрити кришкою, настояти протягом 10-15 хвилин.
Перед подачею на стіл прикрасити подрібненою зеленню.
Рецепт куліша підготовлений редакцією recepri.ks.ua.