Список інгредієнтів для квашених огірків
огірки — 2 кг
кріп — 30-40 г
часник — 6 зубчиків
сіль — 50 г на 1 л води
вода
Огірки квашені: спосіб приготування
Огірки ретельно помити, залити холодною водою і залишити на 4-6 годин. Після закінчення часу перекласти огірки в банки.
У кожну банку додати кріп і зубчики часнику. Потім влити приготований сольовий розчин, з розрахунку 50 г солі на 1 літр охолодженої кип’яченої води і накрити стерилізованими кришками. Залишити підготовлені таким чином огірки на 3-5 днів до початку молочнокислого бродіння.
Потім розсіл злити і прокип’ятити, огірки помити в холодній кип’яченій воді і знову скласти в банки, влити розсіл та стерилізувати при температурі 100 градусів протягом 12-15 хвилин.
Потім закатати, поставити на рівну поверхню кришкою вниз і укутати. Залишити в такому положенні до повного охолодження і зберігати в прохолодному захищеному від світла місці.
Квашені огірки готові!